UNDERHOLDNING

Ønsker du et litt annerledes kulturinnslag på din konferanse? Noe nytt og spennende til fagseminaret eller for teambuilding? Da kan en fortellerstund for voksne være noe for deg.

Eventyrlyst tilbyr unike fortellerstunder med glimt av humor, som berører, som vekker inspirasjon og ettertanke. Fortell meg hva din konferanse handler om og jeg finner og skaper fortellinger som er relevante for dere. Jeg forteller alt fra eventyr, myter og vandrehistorier med budskap som treffer.

Fortellingene kan være alt fra ettertenksomme visdomshistorier til småfrekke, humoristiske fortellinger som et av de norske erotiske folkeeventyr. Sang og musikk skaper en magisk ramme rundt fortellestunden.

Et eventyrlig kulturinnslag varer fra 5 til 20 minutter.

Hilde Johanne Aafoss er en frodig forteller og god foredragsholder, og dessuten spiller hun bratsj så sjela danser. Når hun plutselig er på scenen, lyshåret og med kuhale, sitter både liten og stor som fjetret, og det er ikke lite hun kan få oss til å tro og gjøre.”
Ove Røsbak, forfatter

Faste fortellerforestillinger:

Det var en gang – eventyrstund for voksne

Opplev et av eventyrene slik de ble fortalt i gamle dager. De fleste tenker at eventyr er skapt for barn. Slik er det ikke. Før skriftspråket kom ble eventyrene fortalt fra voksne til voksne, for å formidle skjulte sannheter og visdom om livet.

Lytterne blir invitert med på en reise inn i de eventyrenes rike. De får høre eventyrene fortalt i sin helhet slik de ble fortalt før skriftspråket kom. For mange blir dette en sterk stund som berører.

Jeg spiller bratsj og forteller eventyr som: Kvitebjørn Kong Valemon, Askeladden og de gode hjelperne, Piken og de tolv villender, Ridder Blåskjegg, Fela som sang med flere.

Fortellerstunden varer 30 minutter.

Det var en gang

Hulderspill – med frekke undertoner

I den norske fortellertradisjonen lever de underjordiske som skjulte vesener i skog og fjell. En av disse skikkelsene er Huldra, en vakker og farlig kvinne som er kjent for å bergta menn. Dersom Huldra kommer overraskende på deg og bergtar deg blir du aldri den samme igjen!

Gjennom sang, fortelling og musikk får man et innblikk i Huldras mystiske verden. Når en gruppe for eksempel skal vandre i skogen skimtes Huldra mellom trærne. Hun ler og flørter med publikum. Så åpenbarer hun seg med sang og bratsjspill. Etter dette blir det en stund med historiefortelling.

Hør humoristiske og tankevekkende historier om de underjordiske og bli kjent med Huldras urkraft! Kanskje får man også høre noen av de forbudte, skjulte eventyrene med frekke undertoner…

Varighet 20 minutter.

Hulderspill

Rosens hemmelighet – om kjærlighetens tornefulle veier

Kjærligheten har mange ansikter og historier. I denne forestilling blir du kjent med greske guder og gudinner. Du vil sikkert kjenne igjen mange av deres gleder, fristelser og kamper i kjærlighetslivet! Forestillingen er en kombinasjon av kjente myter som Narcissus og Ecco, kjærlighetsdikt og musikk som treffer hjertet.

Varighet 20 -40 minutter.

Rosens Hemmelighet